Julkaistu kotisivulla 2.11.2023 klo 15:07

Jyväskylän kaupunki
Tiedote 2.11.2023

Vettä tulee edelleen keittää suurimmassa osassa Mämmen vesihuolto-osuuskunnan aluetta. Kivistön, Huhtalan, Karvamäen, Enolan ja Laajarannan suunnassa sijaitsevat taloudet voivat lopettaa veden keittämisen. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina 6.11.

Karttaan on rajattu sinisellä viivalla Mämmen vesihuolto-osuuskunnan alue, jolla ei tarvitse enää keittää vettä. Kuva: Jyväskylän kaupunki

Muualla Mämmen vesihuolto-osuuskunnan alueella vettä tulee keittää vähintään viisi minuuttia ennen veden käyttöä ruoka- ja juomavetenä. Keittämätöntä vettä voi käyttää normaalisti astioiden ja pyykin pesuun sekä peseytymiseen. Kiinteistön omistajia pyydetään myös juoksuttamaan vettä ennen veden käyttöä muutaman ylimääräisen minuutin ajan veden vaihtuvuuden varmistamista varten.

Varavedenjakelu on järjestetty Mämmensalmen SEO huoltoaseman piha-alueelle, osoitteeseen Ouluntie 468. Vedenhakuun tulee varautua omilla puhtailla astioilla.

 

 

Nelostien länsipuolella vesi ei ole vielä täysin puhdasta

 

Maanantaina 30.10.2023 Jyväskylän seudun ympäristöterveyden ottamien vesinäytetulosten perusteella Mämmenkylän klooratulla alueella ei ollut havaittavissa veden laadun heikentymistä. Kloorausta jatketaan kuitenkin Mämmentien 11–155:n, Salmentien sekä Piipputien alueella pienellä pitoisuudella toistaiseksi, kunnes vedestä on saatu riittävästi seurantanäytteiden tuloksia.

Nelostien länsipuolelta maanantaina 30.10.2023 otetuissa näytteissä on edelleen havaittavissa veden mikrobiologisessa laadussa heikentymistä. Näytteissä ei ole ollut ulosteperäisiä bakteereita.  Veden laadun heikentymiseen on vaikuttanut veden katkeaminen koko vesihuolto-osuuskunnan alueella, veden vähäinen käyttö sekä veden johtaminen alueelle eri suunnasta kuin normaalisti.

Jyväskylän seudun ympäristöterveys on ottanut torstaina 2.11.2023 seurantanäytteitä eri puolelta Mämmen vesihuolto-osuuskunnan aluetta. Valmistuneista tuloksista tiedotetaan maanantaina 6.11.2023.

 

Veden käyttöohjeita keittokehotuksen aikana

 

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

– Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

– Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

– Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

– Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

– Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.

– Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

 

Lisätietoja: 

  • Seppo Kautto/Mämmen vesihuolto-osuuskunnan puheenjohtaja, p. 040 717757
  • Vok Huoltopalvelut, p. 0400 609703
  • Pirjo Lonka-Huotari, johtava ympäristöterveystarkastaja/Jyväskylän seudun ympäristöterveys, p. 050 3730414

 

Pikaviesti

Voit jättää meille pikaviestin ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ei luettavissa? Vaihda Captcha-koodi.

Kirjoita hakusana ja paina enteriä